[2023 ŐSZ] Tánctanfolyamok!

Hamarosan itt az ősz, és ezzel együtt a Koreai Kulturális Központ kulturális tanfolyamai ismét megnyitják kapuikat.

[2023 ŐSZ] Tánctanfolyamok!

Mint minden szemeszterben, most is lesz koreai tradicionális táncoktatás, melyre a regisztráció augusztus 14-én fog megnyílni, és egészen augusztus 25-ig lehet jelentkezni a kurzusokra. Ezek ingyenes programok, és éppen ezért a részvétel regisztrációhoz kötött. Az első tanórák szeptember 4-ei héten kezdődnek és november 30-ig tartanak, így a nagy karácsonyi összejövetelen akár be is mutathatjátok, hogy mit tanultatok 😊További információért figyeljétek a Központ Facebook oldalát és honlapjukat, ahol regisztrálhattok a megadott idősávban.

Rengeteg program közül lehet ám választani, mely bepillantást enged a koreai kultúrába, legyen az történelmi, vagy modern, színes vagy fekete-fehér (gondolok itt a kalligráfiára ;). Ha még gondolkozol, hogy mit is próbálj ki idén ősszel, esetleg valami újjal ismerkednél meg, hadd segítsek egy kicsit. EBBEN a bejegyzésben összeszedtem, hogy miért olyan jó is a koreai tradicionális tánc, és mi mindent adhat Neked.


Én ebben a szemeszterben három táncot fogok Nektek tanítani

  • Az egyik a nagy népszerűségnek örvendő legyezőtánc, melyet Kim Baek Bong alkotott meg a XX. század közepén, szóló táncként (pénteken, 18:30 - 20:00, max 15 fő, KEZDŐ szint).
  • A Nagy Béke táncát (Taepyeongmu/thepjangmu), mely az egyik legfontosabb koreai tánc, a "triumvirátus" egyike (a másik kettő: Seungmu/szerzetestánc, és Salpurichum/lélektisztító tánc), és amit hosszú, ruhaujjakra hasonlító kendőket, ún. hansam/hánszám lengetve táncolunk. (minden második szombat, 9:00 - 10:30, KÖZÉPHALADÓ-HALADÓ szint)
  • Udvari kardtáncot, amit speciális forgó pengés kardokkal táncolunk. (minden második szombat, 10:30 - 12:00, KÖZÉPHALADÓ-HALADÓ szint)

További táncok, melyekre jelentkezhettek

  • Legyezőtánc - csoportos koreográfia. (oktató: Nagy Krisztina, csütörtök, 17:00 - 18:30, KEZDŐ szint)
  • Jijeonchum/dzsidzsancsum - sámántánc, mellyel enyhítették az elhunyt lelkének haragosságát.  (oktató: Nagy Krisztina, csütörtök, 18:30 - 20:00, KEZDŐ szint)
  • Samgomu/számgomu - három dob között táncolhattok, miközben egyikről a másikra ütitek a hagyományos ritmusokat. (oktató: Han Sangeun, haladó: kedd, 18:30 - 20:00, kezdő: kedd, 17:00 - 18:30)
  • Hojeobmu/hodzsabmu - egy kreatív, kis legyezővel táncolt koreaográfiát ismerhettek meg ezen az alkalmon. (oktató: Han Sangeun, szerda, 18:30 - 20:00, MINDEN szint)
  • Udvarhölgyek tánca, majd Janggochum - Az udvarhölgyek táncában megismerkedhettek a hosszú ujj, ún. hansam/hánszám használatával, miközben az udvari táncok lépéseit is elsajátíthatjátok. Ezt követően a homokóra alakú dob, a janggo/dzsánggo-val való táncolásé lesz a főszerep. (oktató: Esztergomi Zsuzsanna, szerda, 17:00 - 18:30, KEZDŐ szint)
REGISZTRÁLNI ITT TUDTOK: LINK

Ne maradj le az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevélre!